Boekrecensie: De grappigste taalfoutjes uit de klas

Meester Mark verzamelt in zijn nieuwe boek de grappigste taalfoutjes uit de klas. En als de titel van een boek het woord ‘taalfoutjes’ bevat, kunnen wij het natuurlijk niet laten om een recensie te schrijven.

Door Fieke van der Perk

Meester Mark spaart al jaren taalfoutjes, en vele juffen en meesters sparen inmiddels met hem mee. In zijn nieuwste boek heeft hij de leukste taalfoutjes van kinderen op een rij gezet. Het boek bestaat uit 22 hoofdstukken en in elk hoofdstuk staat een ander thema centraal. Ieder hoofdstuk begint met een inleidende tekst, gevolgd door vele voorbeelden. Van briefjes waarin ‘ferkring’ wordt gevraagd en vakanties naar ‘kroowaatsieje’ tot de grappigste antwoorden van kinderen, ze komen allemaal voorbij.

Het zijn dus niet alleen taalfoutjes, maar ook creatieve kindergedachten die de revue passeren. Zo antwoordt een van de kinderen “Uit het raam” op de vraag “Waar kijk je het meest naar uit dit jaar?” Het hoofdstuk ‘Koekel’ laat ook zien dat technologische ontwikkelingen hebben geresulteerd in een nieuwe generatie taalfoutjes: van ‘joetjoep’ tot ‘tut screen’ en ‘feest-timen’ op de ‘ajpet’.

De grappigste taalfoutjes uit de klas is een fijn boek om zo af en toe eens door te bladeren. De taalfoutjes zijn soms aandoenlijk en toveren een lach op je gezicht. Het is een prachtig verzamelwerk waar we een grote krul op zetten en een sticker opplakken!

Meer lezen? Over het vorige boek van Meester Mark, Meester Mark rekent het goed, schreven wij ook een recensie!

Woordweetje

Woordweetje: kinderkopjes

Woordweetje: kinderkopjes

Waarom zou je straatstenen met het formaat van een klein Edammerkaasje in vredesnaam ‘kinderkopjes’ willen noemen in plaats van Edammerkaasjesteentj...