Meester Mark

Mark van der Werf, Meester Mark

De onderwijzer

Hij kneep zijn ogen stevig dicht en keek nog eens goed. Twee korte woorden waren het, keurig met krijt geschreven. Maar Henk ter Voorde, het hoofd van openbare lagere school De Koppel in Zeist, schrok ervan. “Wat staat daar nou?”, vroeg hij. De onderwijzer die hij recent had aangenomen, keek hem niet-begrijpend aan.
“Eh, hoe bedoel je?”
Op het bord!”
“Dat lijkt me duidelijk: ‘Ik wort’.”
“Met een -t!”

“Ja, met  een -t’.”

Benieuwd hoe dit afloopt? Je leest het in Taalvoutjes – het boek 4.

Meester Mark

Als iemand weet hoe het onderwijzers vergaat, dan is het Mark van der Werf, beter bekend als ‘Meester Mark’, wel. Op zijn Facebookpagina en in zijn populaire boekenserie vertelt hij over zijn avonturen als docent. En vrij geregeld deelt hij ook grappige, soms aandoenlijke voutjes van leerlingen. In april is zijn nieuwe boek ‘Meester Mark rekent het goed‘ verschenen, met de leukste voorbeelden van kinderlogica in de klas. Hieronder vind je vast een klein voorproefje. Wij zijn fan.

Winnen!

We mogen 5 x het nieuwe boek ‘Meester Mark rekent het goed’ weggeven! Laat in een reactie hieronder weten waarom dit het perfecte cadeau is voor jou – of een vriend/ vriendin/ familielid – en wie weet valt het boek binnenkort op je deurmat!

Meer van Meester Mark:


Lees ook »

245 reacties op Meester Mark

 1. Danielle
  / Antwoord

  Het perfecte kado voor deze moeder! Omdat er niets mooier is dan de logica van een kind. Mijn kinderen hebben er zelf ook een handje van, en ik geniet echt als ik zulke dingen hoor of lees. Hoe mooi is het leven als je nog niet zo moeilijk hoeft te denken.

 2. Petra van Heugten
  / Antwoord

  Het is het perfecte cadeau voor mijn moeder. Zij liet me kennismaken met vrolijke spitsvondigheden, en dat boekje hebben we gelezen en bekeken totdat het uit elkaar viel. Deze boekjes zijn net zo, en ze laten je bovendien zelf met nieuwe ogen naar de wereld kijken. Hoe mooi is dat!

 3. Nicoline Kootstra
  / Antwoord

  Echt genieten, die kinderhumor! Ze beseffen zelf niet hoe leuk ze zijn. Ik ben nooit meer vergeten, dat mijn zwager, die vroeger onderwijzer was, eens het antwoord vertelde, dat één van zijn leerlingen had opgeschreven. Mijn zwager stelde de vraag: Hoe groot is het Romeinse Rijk? Het antwoord dat die leerling had opgeschreven was: Groot en er wonen Romeinen!

 4. Egbert van der Aa
  / Antwoord

  Zelf ben ik altijd kind gebleven. Ik snap dus hun logica maar al te goed. Lijkt me heerlijk om te lezen hoe ik me soms zelf gedraag. 🙂

 5. Robert Huurneman
  / Antwoord

  Heerlijk, smullen! Nee, geen kookboeken voor mij, hier geniet ik veel meer van!

 6. Martin Verschut
  / Antwoord

  Dit boek maakt me gewoon vrolijk.

 7. / Antwoord

  Omdat dit een leraar is die humor heeft, heerlijk thuis in je eentje lachen 🙂 Zo anders dan mijn kindervaringen. Mijn docenten op kostschool waren zo zuur en streng – dikke rode krassen en een ‘black mark’ als je het echt niet goed deed. Bij zoveel ‘black marks’ was het straf. Ouderwetse discipline. Doe mij maar nieuwerwetse Meester Mark’s

 8. Paul Lagerberg
  / Antwoord

  Ik ben het type dat overal wel een one-liner voor als antwoord heeft, ook al klopt hij taalkundig niet altijd. (al is het maar door een “verkeerd” gelegde klemtoon).
  Ik ben heel erg benieuwd hoeveel ik nog van de leerlingen van meester Mark kan leren, waar het gaat om dit soort uitspraken..
  (en dan wachten op een reactie “uit het boekje” gedaan door een van mijn ‘aanhoorders’!).

 9. Marc Pelgrims
  / Antwoord

  Omdat ik Mark met een “k” goed reken.
  Was getekend,
  Marc

 10. Hugo
  / Antwoord

  Lijkt me super, ben helemaal fan van Taalvoutjes, geef zelf ook les en lig vaak dubbel om de grappige fouten die kinderen soms maken!

 11. Fries Verschaete
  / Antwoord

  Als meester (in het verre West-Vlaanderen) ben ik dagdagelijks bezig met kinderen en met taal; bij momenten een heerlijke combinatie! En ja, het gebeurt regelmatig dat ik denk: ‘Ik kan er een boek over schrijven!’ Meester Mark denkt dat niet alleen, hij doet het ook. Echt benieuwd! Het aperitiefhapje op jullie site smaakte alvast heerlijk. Enne… mijn leeshonger is nog niet gestild!

 12. Marijke Neef
  / Antwoord

  Dit is een prachtige moderne versie van de “Juf” boeken van de heer Hoving. Die boekjes heb ik stuk gelezen, gaat hiermee ook vast gebeuren. Tijdens het lezen moet je je steeds realiseren dat het geen grapjes zijn, de kinderen bedoelen alles heel serieus. En als je er over nadenkt is het vaak ook nog zo logisch als wat. Dat maakt het geweldig!

 13. Annick
  / Antwoord

  Hartelijk lachen en verbaasd zijn over de vindingrijkheid van de kinderen. Heerlijk toch!
  Ze verdienen echt punten voor die lach die ze op je gezicht toveren.
  Ik kan wel wat magie gebruiken. 😉

 14. Bertha boltjes
  / Antwoord

  Bij de meeste dingen herken ik mijn zoon er in
  Die heeft ook altijd van die leuke antwoorden en dingen dat je denkt hoe kom je erop
  Graag zou ik dit boek dan ook graag willen hebben zodat ik me verder kan voorbereiden aangezien mijn zoon nog maar 7 is
  We duimen

 15. Bertha boltjes
  / Antwoord

  Bij de meeste dingen herken ik mijn zoon er in
  Die heeft ook altijd van die leuke antwoorden en dingen dat je denkt hoe kom je erop
  Graag zou ik dit boek dan ook graag willen hebben zodat ik me verder kan voorbereiden aangezien mijn zoon nog maar 7 is

 16. Frank Janssen
  / Antwoord

  Ik behoor, net als Mark, tot de categorie ‘uitstervend ras’.
  Bovendien ben ik gek op onze Nederlandse taal.
  Ik gebruik de ‘taalvoutjes’ regelmatig in mijn klas.
  Een goede en leuke manier om ze mee te laten denken
  welke taalfout er in zit verstopt.

 17. Wanda ter Maaten
  / Antwoord

  Mijn zus is lerares, en haar zou ik zo graag een plezier willen doen, door dit boek aan haar te geven! Zou ze echt leuk vinden!

 18. Sylvie
  / Antwoord

  Wat goed, hier kun je als ouder/opvoeder nog veel van leren!

 19. Marjolijn
  / Antwoord

  Zou hem graag winnen voor de mama van Noor (3 jaar) en Daan (2); Noor ging alvast kijken op basisschool Noorderlicht. Na afloop dacht ze even na en zei ze: “Mama, als Daan straks naar school gaat, gaat hij dan naar Daanderlicht?”

 20. Jiska van Ree
  / Antwoord

  Ik wil hem graag winnen, zodat ik hem (nadat ik hem eerst stiekem zelf heb gelezen) aan de juf van mijn zoontje kan geven. Echt een geweldige juf, zoals zij is er geen tweede. Ze is ook groot fan van Meester Mark en vertelde dat ze vroeger zelfs stiekem verliefd op hem was… Ik kan haar niet blijer maken dan met het nieuwe boek van Meester Mark.

 21. Sanne Banning
  / Antwoord

  Ik zou hem aan mijn beste vriendin geven. Haar oom en tante zijn allebei leraar en ze is dus opgegroeid met spelling en taal. Om deze reden voelt ze zich ook verplicht om elk spelfoutje van haar vrienden te verbeteren en ik denk dat ze dit boek daarom geweldig zou vinden!

 22. Janneke
  / Antwoord

  Als echte taalnazi, word ik helemaal vrolijk van! Ik heb nu net zelf een dochtertje gekregen en ben onwijs benieuwd naar haar toekomstige uitspraken!
  Daarnaast is dit een standaard onderwerp met vriendinnen en hou ik graag de grappige onbedoeld sullige uitspraken van collega’s actief bij.
  Het is fijn, vrolijk en dat kunnen we allemaal wel wat vaker gebruiken!

 23. Hermi Veldink
  / Antwoord

  Heel graag, gewoon omdat ik er heel vrolijk van wordt.😂

 24. Marlies
  / Antwoord

  Hahaha, ik zou hem aan mijn moeder geven. Ze is zelf lerares en maakt dit ook mee! Heel graag dus 🙂

 25. Anouk van Hannen
  / Antwoord

  Omdat ik super vrolijk word van het lezen over de manier waarop kinderen denken. 4 fantastische voorbeelden 😉

 26. Nikki
  / Antwoord

  Ah super leuk! Als het om taal gaat moet ik standaard ALTIJD aan mijn opa denken. Hij heeft mij tot in den treuren verbeterd met van alles en nog wat. Mijn spelling is NOOIT goed geweest, maar sinds dit jaar ben ik erg omhoog gegaan met mijn cijfer. Mijn opa geeft daarnaast ook nog vrijwillig nederlandse les aan buitenlanders. Ik vind dat hij zo één boekje verdiend,omdat hij er de lol van in gaat zien en hij het echt waardeerd 🙂

 27. Lilian
  / Antwoord

  Super vermakelijk en leerzaam bovendien! Geeft mij als juf een goede inzage in de hersenkronkels van leerlingen, waardoor ik nog beter in kan spelen op fouten die gemaakt zouden kunnen worden. Maar vooral erg grappig! 🙂

 28. / Antwoord

  Voor mijn man, begrijpt hij ook waarom ik nu zo druk aan de studie ben!

 29. Marileen
  / Antwoord

  Na wat tegenslagen zit ik in het derde jaar van de PABO en ook nu ben ik er nog steeds van overtuigd dat ik voor het leukste beroep wil gaan. Ondanks dat het met heel veel vallen en opstaan gaat, blijf ik doorzetten. Juist vanwege die fantastische kinderen. Ik word iedere keer weer blij van die geweldige kinderuitspraken, daar doe ik het allemaal voor! En dit boek staat vol met mooie, lachwekkende en ook hele herkenbare kinderuitspraken. Wat zou het fijn zijn om na alle drukte deze zomer lekker in de zon te genieten van dit mooie boek. Dit zal me weer die boost geven die ik nodig heb.

 30. stephanie
  / Antwoord

  Zou super zijn om te winnen, kinderen zijn zo slim! En ik weet ook nog 2 hele grappige leerkrachten die hier kei hard om zullen lachen!

 31. Lisa S.
  / Antwoord

  Het lijkt mij echt een geweldig boek, ten eerste omdat ik een echte taalfanaat ben en ten tweede omdat ik zelf ook ervaring heb met kinderen in het onderwijs en dit soort dingen regelmatig tegenkom in mijn dagelijks leven! Dit zou een prachtige aanvulling zijn!

 32. Renee Schellekens
  / Antwoord

  Hoe leuk! Ik merk dat ik mijn zoontje van 1,5 jaar nu al niet begrijp… Hoe moet het dan als hij straks naar school toe gaat? HELP! 😊😅😉

 33. Nathalie
  / Antwoord

  Hopelijk win ik! Ik word hier zo vrolijk van! 🙂

 34. Nathalie
  / Antwoord

  Hopelijk win ik! Ik word hier zo vrolijk van!

 35. Anna
  / Antwoord

  Ik wil m winnen omdat mijn broertjes ook heel vaak van die opmerkingen schrijven. Lijkt me leuk om die van anderen te zien

 36. Lotte rijkschroeff
  / Antwoord

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen. Waarom? Daar zijn heel veel redenen voor; ik lach me altijd kapot als ik de fouten lees. Ook wil ik graag een boek hebben, waar ik als ik down ben, hard van kan lachen, omdat Mn ouders zijn gescheiden. Gun mij alsjeblieft dat boek!

 37. Nadine
  / Antwoord

  Mijn vriendin is zwager van no 2 en haar oudste gaat al gauw genoeg naar school. Leuk als voorbode 🙂

 38. Frits
  / Antwoord

  Wat is er nu mooier dan de simpele eenvoud dat zouden meer mensen moeten doen ! Een voorbeeld van hoe het ook kan

 39. Van gompel ann
  / Antwoord

  Ik lees nu nog vaak de boeken van “zus” , de voorganger van meester mark (ook verzameld door een leraar) maar na 40 jaar beginnen ze te verslijten. Tijd voor een update naar hedendaagse kinderlogica

 40. Stefan
  / Antwoord

  Een prachtig cadeau voor mijn moeder! Ze staat zelf in het onderwijs en stuurt ook regelmatig geweldige citaten/uitspraken door 😉

 41. Jacob Van Klinken
  / Antwoord

  Om logica en eerlijkheid van kinderen te kunnen leren.

 42. Jacob Van Klinken
  / Antwoord

  Om logica en eetlijkheid van kinderen te kunnen leren.

 43. Suraida
  / Antwoord

  Ik lach mij elke keer kapot om de taalfoutjes die op instagram worden gepubliceerd. De kinderen die deze dingen schrijven zijn zelf eigenwijs in de dingen die ze opschrijven. Mijn vriend is ook eigenwijs in de dingen die hij doet en dit boek is een goed voorbeeld 🙂

 44. Hanneke veenstra
  / Antwoord

  Omdat ik al helemaal onder tavel lich van het lachen, zodra ik alleen al de voto-voorbeelden van voutjes op instagram zie !!!

 45. Anneke van der Lee
  / Antwoord

  Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn man. Hij moet waarschijnlijk noodgedwongen een baan gaan zoeken in een hele andere sector dan waar hij nu in zit. Daardoor is hij zich nu aan het verdiepen in pabo-opleidingen. Het lijkt hem heel leuk om in het basisonderwijs les te mogen geven. Dit boek stimuleert hem misschien alleen maar meer!

 46. Monique
  / Antwoord

  Heb de laatste jaren zóveel pech met operaties, elk jaar een met steeds ongeveer half jaar revalidatie er achteraan, 7 weken geleden knieschijfoperatie gehad die mis is gegaan waardoor t vorige week opnieuw moest en ik alles bij elkaar zéker 3 maanden in het gips zit, knie mag niet bewegen en niet belast worden, de ene slechte mededeling na de andere……normaal ben ik positief en geen klager maar dit is zelfs voor mij teveel geweest, ik heb hard iets nodig om te kunnen lachen!

 47. Mairaye
  / Antwoord

  Wat een leuke actie! Tuurlijk wil ik zo’n geweldig boek op mijn tafel hebben. Mijn puber deed dat vroeger ook, alles zo logisch en voor ons zo duidelijk! Veel dingetjes opgeschreven, maar zo veel ook vergeten… Zonde! Ja ik reken het goed!

 48. Marinka
  / Antwoord

  Hoe leuk en ontspannend is het om zulke mooie en eerlijke logica te lezen.
  Jammer dat ik nu een puber heb die dat niet meer doet. Ja, ik wil dat boek wel winnen!
  Met vriendeleuke groetjes,
  Marinka

 49. Karin
  / Antwoord

  Superleuk cadeau voor mijn nicht. Ze heeft twee kinderen, over wie ze wekelijks leuke verhaaltjes schrijft. Geweldig om te lezen!

 50. Suzanne Beckers
  / Antwoord

  Ik wil ‘m winnen voor mijn lieve collega Gemma, omdat wij samen altijd helemaal dubbel liggen om dit soort kinderlogica!

 51. Bart
  / Antwoord

  Mijn vriendin, zelf werkzaam in het onderwijs, wil het boek graag hebben om met haar leerlingen door te nemen. En onze vier kinderen (10, 10, 10 en 12) vinden het ongetwijfeld ook heel erg leuk!
  En ach… als zij het allemaal uit hebben dan wil ik het boek zelf ook best lezen hoor!

 52. Aliema
  / Antwoord

  Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Lijkt mij een leuk boek om flink door te kunnen lachen en genieten.

 53. Judith
  / Antwoord

  Graag zou ik het boek winnen omdat wij zelf al jarenlang de leukste uitspraken/verzonnen woorden van onze dochters bijhouden. Zo staan we regelmatig op de klim-op (keukentrap), scheert mijn man zich met een wangstang en kreeg ik pas een mispunt tijdens een spel (strafpunt). We zijn heeeeel benieuwd waar de verzameling van Meester Mark uit bestaat.

 54. Inge
  / Antwoord

  Erg leuk voor mijn man Martijn, die zelf ook voor de klas staat!

 55. K. Nieuwenhuis
  / Antwoord

  Dit zou het perfecte cadeau zijn voor mijn schoonzus. Ze is lerares en heeft af en toe ook met zo iets te maken. Erg leuk voor haar dus om te lezen! En ze is bijna jarig! Dus extra leuk!

 56. Hanneke van Avendonk
  / Antwoord

  Hélemaal te gek!
  KEI tof! ♡

 57. Gitte C
  / Antwoord

  Omdat dit het perfecte leesvoer is voor een ontspannend middagje. Samen met de kinderen ontdekken dat er nog andere kinderen zo ‘out of the box’ denken en dat dit net heerlijk is.

 58. / Antwoord

  ik zou het boek graag willen hebben gewoon omdat het een geniaal boek is maar, ook om aan mijn docenten te laten zien dat niet alle fouten antwoorden fout gerekend moeten worden.

 59. Borsjan van Heyst
  / Antwoord

  Hilarious! Als gymleraar kinderen verbeteren, maar vooral de leuke dingen opschrijven. Ik hou ervan. Maar vooral dat ze het incasseren en doorgaan. Dus waarom ik dit boek wil, omdat ik nog meer hiervan wil lezen en delen met anderen!

 60. Marleen
  / Antwoord

  Voor mijn broer Michiel, omdat hij meester in opleiding is en dit boek een leuke, maar toch ook leerzame verandering is tussen zijn (voorlopig nog) veel studieboeken!

 61. Marleen Soethoudt
  / Antwoord

  Voor mijn broer Michiel, omdat hij meester in opleiding is en dit boek een leuke, maar toch ook leerzame verandering is tussen zijn (voorlopig nog) veel studieboeken!

 62. Tess
  / Antwoord

  Mijn moeder is lerares en zij herkent vaak de dingen die ook in het boek staan

 63. Anna
  / Antwoord

  perfect boek voor mijn vriend die leraar is en vaak ook thuis komt met mooie verhalen

 64. / Antwoord

  Hoi! Ik lees eigenlijk altijd graag, en wie wil er nou niet lekker met zijn pootjes in het zand een boek vol met geweldige en bijdehante reacties van kinderen lezen? Ik zou het echt super tof vinden als ik zou winnen, maar ik weet dat er een kleine kans is dat dat gebeurt, maar dat geeft niks, dan heb ik het geprobeerd😊 mvg. Babette

 65. Sabine Sijbesma
  / Antwoord

  Omdat ik altijd enorm moet lachen om die super grappige uitspraken moet lachen!

 66. / Antwoord

  Het lijkt me een enorm tof boek. Ik moet volgens jaar een studie kiezen en de pabo staat op mijn keuze lijstje. Het lijkt me geweldig om zo op je leerlingen te (kunnen) reageren. Ik houd van die heerlijke kinderlogica waar ik zelf ook nog wel eens een tikje last van heb.

 67. Joanne Nijkamp
  / Antwoord

  Ik zou graag het boek ‘meester Mark rekent het goed’ ontvangen, omdat ik dol ben op jullie taalvoutjes en eveneens op die van meester Mark. Ik ben van plan Nederlands te gaan studeren en het lijkt me superleuk het boek te winnen!

 68. Lisanne laureyssens
  / Antwoord

  Omdat ik ook met kinderen werk, lijkt het me heel leuke om dit boek te lezen.

 69. Lucie Drent
  / Antwoord

  Ik word er vrolijk van

 70. Lianne
  / Antwoord

  Het lijkt me leuk om dit boek te winnen, omdat ik in het eerste jaar van de opleiding tot leerkracht basisonderwijs zit en ik benieuwd ben naar wat ik allemaal van de leerlingen kan verwachten 😉

 71. Lianne
  / Antwoord

  Ik zit in het eerste jaar van de opleiding tot leerkracht basisonderwijs, het lijkt me leuk om te zien wat ik allemaal nog kan verwachten voor creativiteit..

 72. Wytske
  / Antwoord

  Wat leuk, deze winactie!
  Ik volg meester Mark (en Taalvoutjes) al een tijdje op Instagram en ik vind de reacties van de kinderen hilarisch (:
  Over een jaar hoop ik ook naar de pabo te gaan en daarom lijkt het me erg leuk om dit boek te hebben.
  Dan kan ik samen met mijn moeder die ook juf is en de overige gezinsleden nog veel plezier hebben aan dit boek!

 73. / Antwoord

  Een goede vriendin van mij gaat bijna les geven in de brugklas. Mij lijkt het heel leuk om haar alvast een voorproefje te geven over de dingen die ze kan gaan verwachten. Zelf ben ik ook heel benieuwd naar het boek, maar dan leen ik hem stiekem gewoon van haar! 😉

 74. Rosanne
  / Antwoord

  Jaa als beginnende juf en dit natuurlijk een geweldig boek! Ik zou hem heel graag willen winnen en dan aan mij mede juffen en meesters laten zien!

 75. Rick
  / Antwoord

  Waarom dit het perfecte cadeau is voor mij en een vriend?

  Omdat we zelf nog op school zitten en dus dit soort antwoorden heel goed kunnen gebruiken!

  Groetjes
  Rick en Gerben

 76. Marleen
  / Antwoord

  Ik zou het boek graag aan mijn moeder geven. Zij heeft jarenlang met heel veel plezier in het onderwijs en als remedial teacher gewerkt en mist dat best wel nu dat helaas niet meer kan. Met dit boek kan ik haar hopelijk een beetje opvrolijken 🙂

 77. Emeley
  / Antwoord

  Ik ben zelf leerkracht maar zit tijdelijk thuis. mis de kindjes heeel erg. zou dus erg leuk zijn om met een glimlach door dit boek te bladeren..

 78. Angela
  / Antwoord

  Het zou mij super leuk lijken het boek ‘Meester Mark rekent het goed’ te winnen. Dit omdat ik de pabo doe en tijdens mijn stages zo nu en dan ook grappige foutjes tegenkom. Deze foutjes geven soms een extra grappig randje aan mijn stage dag. En ook thuis vinden ze het leuk om te horen hoe een kind soms een opdracht kan interpreteren. Daarom lijkt het mij super leuk om dit boek te winnen!

 79. Esmeralda
  / Antwoord

  Ik zou het boek willen winnen voor mijn werk, ik werk op de na schoolse opvang en daar kunnen we veel leren van kinderen. Daarnaast hebben wij een hele korte verbinding met de scholen en dan kunnen de leerkrachten zelf de leukste voutjes lezen.

 80. Marina Ijspeerd
  / Antwoord

  Om de positiviteit te blijven zien in het werken in het onderwijs. We delen de passie en humor duidelijk!

 81. Sanne Koenders
  / Antwoord

  Volgend jaar begin ik aan de academische PABO, waar ik heel veel zin ik heb! Met dit boek kan ik me vast voorbereiden op alle geweldige antwoorden die hopelijk voorbij gaan komen:). Duimen maar!!

 82. robin
  / Antwoord

  Dit boek is echt geweldig, waarschijnlijk omdat ik 17 ben en er net zo goed zelf in had kunnen staan 🙂

 83. Emma Wensink
  / Antwoord

  Het zou super gaaf zijn dit boek te winnen! Al helemaal omdat ik volgend jaar naar de Pabo ga! Het is een super orgineel boek met veel humor, zou het boek graag bemachtigen😁

 84. Lisette
  / Antwoord

  Ik was als kind ook zo logisch. Had de bussen sommen (3 mensen stappen er uit, 2 er in, etc.) standaard fout. Totdat de juf het hardop met mij deed. En ik het goede antwoord had, en afsloot met: + de buschauffeur!

  Lijkt mij leuk om meer van zulke verhalen te lezen 🙂

 85. Romy
  / Antwoord

  Kinderen kunnen zo heerlijk ontnuchterend reageren, terwijl wij in de volwassen wereld zo makkelijk vastdenken. Antwoorden als hierboven zorgen juist weer dat ik met een andere blik de wereld aankan!

 86. Noël Landman
  / Antwoord

  Wat zullen mijn broer en zijn collegaleerkrachten op de lagere school een hoop lol hebben om dit boek! Ik zou het hen schenken om ze een hart onder de riem te steken; de werkdruk voor meesters/juffen is tegenwoordig behoorlijk hoog. Dit boek zal ze helpen te relativeren!

 87. Mariëlle v.d. Hulst
  / Antwoord

  Het perfecte cadeau voor mijzelf omdat ik sinds kort verhuisd ben. Ik heb inmiddels alle boeken van Meester Mark, dus ook dit boek staat vast heel mooi in het rijtje in mijn nieuwe ‘juffenboekenkast’. 🙂

 88. niels
  / Antwoord

  ow geweldig,ik wil het aan een vriend geven die leraar is
  hij zal denk ik ook wel de nodige quotes kunnen toevoegen

 89. Sandra
  / Antwoord

  Ik zou dat boek graag willen winnen, omdat ik kinderlogica altijd heel leuk vind. Zelf ben ik ook nog kind (16jr) en sommige dingen zou ik zelf bijna ook nog kunnen opschrijven, dus ik vind het heel leuk om dat soort dingen te lezen.

 90. Yvette
  / Antwoord

  Zou heel graag het boek van Meester Mark willen winnen, omdat ik zelf ook voor de klas sta en het dus zo herkenbaar is!

 91. Liset
  / Antwoord

  We zijn in ons gezin met zijn drieën actief in het basisonderwijs (ik werk er en mijn dochters lopen stage). Iedere dag hebben we het thuis over leuke dingen die we op de scholen meemaken. We zijn natuurlijk ook fan van meester Mark. Daarom willen we dit boek heel heel heel graag winnen.

 92. Tineke Beukelman
  / Antwoord

  Dit is het perfecte kado voor mijn moeder. Ze is een echte taalpurist en daar kan ik als juf alleen maar heel dankbaar voor zijn. Van jongs af aan heeft ze ons gewoon het gevoel aangeleerd voor als/dan en andere grammaticale dingen en sta ik nooit voor gek voor de klas. Plus dat ze een enorme lieve schat is. Ik gun het mijn moeder dus enorm!

 93. Wilfred Ketelaar
  / Antwoord

  Ik ben gek op spatiefouten, grappige bebording en andere taalkronkels. Mijn vrouw echter wat minder. Ze werkt met kinderen en dit wel een erg leuk cadeau zijn voor haar. Misschien wordt ze net zo’n taalpersoon als mij. 😉

 94. Angelique Konter
  / Antwoord

  Dat is toch lachen…met een kleuter in huis en een meisje wat in groep 3 en groep 6 zitten komen hier ook de grappigste versprekingen en wijze antwoorden langs. Lijkt me superleuk om dit boek met mijn drie meiden te lezen en lekker te lachen.

 95. Myrte
  / Antwoord

  Omdat Meester Mark op twitter altijd mijn dag maakt met een grote glimlach. Die glimlach wil ik wel in de kast!

 96. Ellen
  / Antwoord

  Ik zou het boek dolgraag willen winnen voor mijn moeder die lerares is, maar wegens omstandigheden momenteel niet kan werken.

 97. joyce plaate
  / Antwoord

  Het boek is ideaal voor mij omdat ik op de vragen in de vootbeelden zo’n beetje dezelfde antwoorden heb. Heel logisch allemaal.

 98. Judith Grinwis
  / Antwoord

  Het lijkt mij een super leuk boek, als leerkracht herken ik veel en lig ik steeds weer dubbel. Dus echt genieten, soms wordt mijn man gek van alles wat ik voorlees maar dan kan hij het nu lekker zelf lezen!

 99. / Antwoord

  Ik zou het boek van Mark graag willen winnen omdat mijn partner ook leerkracht is in het basisonderwijs en omdat hij regelmatig dit soort dingen laat zien als hij thuis werk nakijkt. Het lijkt me erg leuk om hem op mijn beurt hiermee te kunnen verrassen. Dat is weer eens iets anders dan vieze verhalen over mijn werk in de zorg.

 100. Frederike
  / Antwoord

  Ik ben momenteel bezig met de intakeprocedure voor de PABO. Soms rol ik over de grond van het lachen wanneer meester Mark weer iets hilarisch op zijn Facebook pagina plaatst. Ik geniet ontzettend van de logica van kinderen bij sommige vragen en opdrachten. Het lijkt me geweldig om als (hopelijk) toekomstige leerkracht in dit boek te kunnen snuffelen en te zien wat mij straks te wachten staat op de basisschool!

 101. Anneke
  / Antwoord

  Ik geef sinds dit schooljaar les en geniet van alle creatieve en onverwachte antwoorden van mijn leerlingen. Ik wilde ze gaan bundelen, maar als iemand dat al gedaan heeft wil ik dat natuurlijk heel graag lezen!!

 102. Dianne
  / Antwoord

  Het zou super gaaf zijn om dit te winnen. Dan ziet mijn dochter dat ze niet de enige is die soms(vaak) out of the box denkt!
  Ze heeft het niet makkelijk met haar dyslexie maar heeft buiten dat ook heel vaak dolkomische antwoorden. Zoals haar verklaring van het wordt voettocht : je voeten laten luchten?

 103. Karin van Berkel
  / Antwoord

  Onze zoon, niet gespeend van humor, gaat na de zomer naar het Summacollege. Hier gaat hij de opleiding tot Onderwijsassistent volgen. Daarna wil hij door naar de PABO. Laat dit boekje daar een stimulans toe zijn!

 104. Michele Hoenselaar
  / Antwoord

  Als jeugdarts hoor ik ook heel vaak leuke opmerkingen van kinderen, en die houd ik ook bij. Ik hoop er ooit nog een boekje van te maken! Bijv: ik vroeg aan een moeder wanneer haar zoon uit het ziekenhuis was ontslagen, en de jongen riep uit: “ontslagen? Wat heb ik verkeerd gedaan?”. 😀

 105. Petriesja
  / Antwoord

  Waarom ik dit boek winnen?? Omdat het 1 en al herkenning is met 3 koters. Heerlijke momenten dus 😍

 106. Inge
  / Antwoord

  …Ik sta te trappelen om dit boek te mogen ontvangen : omdat ik zelf geen kinderen heb, maar o zo graag de kinderen van mijn zussen plezier doe. Er zit er eentje tussen van wie ik meter ben, en die dagelijks uitspraken doet die je stomverbaasd doen staan… Vermits ze volgend jaar naar het 1e leerjaar gaat, en dus zal leren lezen, ben ik zeker dat we aan dit boek gezamenlijk ontzettend veel plezier zullen beleven. Ik zal me dan met plezier alle passages laten voorlezen door haar 🙂

 107. Yvonne
  / Antwoord

  Als PABO student lijkt het me erg leuk te lezen welke grappige dingen ik kan verwachten.

 108. Eva
  / Antwoord

  Omdat ik met dit boek aan mijn leerlingen kan bewijzen hoe leuk lezen kan zijn!

 109. Sanne
  / Antwoord

  Graag voor mijzelf, ik doe de opleiding onderwijs assistent en er staan vast herkenbare dingen in, maar ook hele leerzame dingen.

 110. Wendy Bouman
  / Antwoord

  Ik zou graag het Meester Mark boek winnen voor mijn man.
  Na jaren werken in een commerciële functie, heeft hij nu op 44 jarige leeftijd besloten dat zijn plek in het basisonderwijs is. Hij is hard bezig om voor het begin van het nieuwe schooljaar een werkgever te vinden die hem als zij-instromer wil aannemen. Hij heeft ook ontzettend veel humor, dus dit boek is echt in zijn straatje!

 111. Hellen
  / Antwoord

  Gewoon omdat het me een heel leuk boek lijkt.

 112. Marian Brands
  / Antwoord

  Ik wil heel graag het boek winnen omdat ik sinds anderhalf jaar Oma ben en niet kan wachten totdat mijn kleindochter Benthe taalvoutjes gaat maken zoals in het boek!
  Maar ik denk dat het wel mee zal vallen omdat haar moeder journalist is en ik een column schrijf in een blad.
  Maar je weet natuurlijk nooit van wie ze de genen heeft?

 113. Mariëlle
  / Antwoord

  Lijkt mij geweldig om te lezen! Iedere dag een stukje dat houdt het leven lekker luchtig..

 114. Frederieke Grube
  / Antwoord

  Geweldig! Mijn zoon van 14, dochter van 11 en ik moeten zo lachen om die heerlijke kinderlogica. Mijn dochter moet ik nog wel eens uitleggen wat er zo lollig is, want die kan zich soms helemaal in de ‘voutjes’ vinden ;-). Daarom is het niet alleen heel grappig om zo’n boek te kunnen lezen, maar ook leerzaam, want een leuke aanleiding om over taal te praten met mijn kinderen, en voor mij denkpatronen doorbrekend.

 115. Hélène
  / Antwoord

  Dit is leuk voor mij en mijn broertje! Toen ik op de pabo zat, was hij mijn kleine proefkonijn en verbeterde ik heel vaak zijn taalvoutjes 😉. Hij riep dan ook regelmatig: “doe niet zo juffrouwig!) Nu (zo’n 20 jaar later…) kunnen we samen genieten van de taalvoutjes van andere kinderen!

 116. Teresa Heeringa
  / Antwoord

  Het lijkt me een erg leuk afscheidskado voor de meesters van onze oudste zoon, hij zit in groep 8 en neemt afscheid van de basisschool! De twee meesters hebben er een topjaar van gemaakt!

 117. / Antwoord

  Nu mijn moeder met pensioen is, is dit voor mij prachtig om te zien wat ze meegemaakt zou kunnen hebben en voor mijn moeder om te zien wat collegae meegemaakt hebben.
  Boek zal dus intensief gelezen worden!

 118. Geraldien Ganseman
  / Antwoord

  Omdat ik hier gewoon super vrolijk van woed! Het relativeert zo lekker in een maatschappij waarin alles zo serieus wordt genomen.

 119. Harma Claassen
  / Antwoord

  Ik wil het boek wel graag hebben van Meester Mark. Ik ben in december gestopt met werken in het onderwijs. Ik mis niet de vergaderingen, groepsplannen, oudergesprekken, bouwvergaderingen enz., maar wel de contacten met de kinderen. Dus laat meester Mark rekent het goed maar komen! 😉

 120. Anna
  / Antwoord

  Lijkt mij echt een grappig en leuk boek.
  Ook voor mijn ouders die in het onderwijs werken een leuke herkenning

 121. Hannah
  / Antwoord

  Omdat ik 2 kinderen heb met dyslexie waarvan de oudste ook de zwaarste vorm heeft. Zo kan ik ze laten zien dat ook anderen soms hele gekke foutjes maken. En omdat ze het meest bijdehante jongere broertje ter wereld hebben met z’n heerlijk eigenwijze uitspraken.

 122. / Antwoord

  Dit is het perfecte cadeau voor mijzelf omdat ikzelf ook wel eens een taalfoutje maak en dan ook heel benieuwd ben naar wat meester Mark goed rekent, waar hij een oogje toe knijpt.

 123. gerhard vandijk
  / Antwoord

  ik ben dol op spel(l)en met taal!
  wil een kans maken op winnen van boek

 124. Mirjam Weegink
  / Antwoord

  Ik wil dit boek graag winnen! Ik heb zelf geen kinderen dus maak het niet uit de eerste hand mee, maar de voorbeelden van Meester Mark zijn gaaf! Ik ben degen die kleine foutjes uit brieven van collega’s haalt, maar ook ikzelf tuin er toch ook nog wel eens in… Taal blijft lastig maar ook heel mooi. De moeite waard om goed te leren en te gebruiken!!!

 125. Dominique
  / Antwoord

  Ik zou dit boek cadeau willen doen aan een vriendin die gek is op kinderen en dagelijks met kinderen werkt. Ze heeft een latige tijd meegemaakt en ik denk dat o.a. dit boek haar weer een beetje laat lachen.

 126. Mark Janssen
  / Antwoord

  Ik ben een echte taalfreak en kan enorm lachen om dit soort dingen.

 127. Chantal klunder
  / Antwoord

  Ja! Ik wil dit boek graag winnen! Tussen alle stress over werkdruk en administratie door lees ik graag dit boek om zo weer alle geweldige, leuke en prachtige kant van ons werk te laten benadrukken: de (reacties van) kinderen!

 128. Marit
  / Antwoord

  Wat leuk! Vroeger had ik boekjes met titels als “Juf, die vlinder heeft mijn pyjama aan” en “Juf, daar zit een weduwe in de boom”. Ze waren van mijn moeder en zij had (als ik het goed begrepen heb) bij dit schoolhoofd op school gezeten. Dat moet dan in de stad Groningen zijn geweest.
  Ik zou het gewèldig vinden als ik dit nieuwe boek van Meester Mark op mijn deurmat mag vinden!

 129. Tessa Visser
  / Antwoord

  Heel leuk! Als ik hem win dan geef ik hem weg aan mijn moeder, die ook in het basisonderwijs werkt!

 130. Ivo Pooters
  / Antwoord

  Met dit boek kan ik me voorbereiden op de zin en onzin die uit onze 2 kleuters komt in de nabije toekomst 🙂 🙂

 131. P. van der Wal
  / Antwoord

  Omdat ik de neiging heb taalfoutjes te verbeteren als ik ze bij mijn kinderen zie of hoor maar er toch ook wel heerlijk om kan lachten.

 132. P. van der Wal
  / Antwoord

  Omdat ik de neiging heb taalfoutjes te verbeteren als ik ze bij mijn kinderen zie of hoor maar er toch ook wel heerlijk om kan lachten.

 133. Nadine
  / Antwoord

  Ik heb een dochter van bijna 1 jaar. Met dit boek kan ik mij een beetje inlezen in wat voor grappige kinderlogica en voutjes ik kan verwachten.

 134. / Antwoord

  Gewéldig, zo’n taalvoutjesboek! Ik lig altijd in een deuk als ik jullie tegenkom bij FB of Instagram!!

 135. Anke Gijsbers-Hoeijmakers
  / Antwoord

  Als juf in het speciaal onderwijs weet ik ook maar al te goed dat er veel foutjes worden gemaakt. Gelukkig kunnen we met veel van de fouten ook lachen!
  Graag zou ik het boek willen winnen zodat ik ook in mijn klas kan laten zien dat er meer kinderen zijn die fouten maken en ‘anders’ zijn, zo ligt de nadruk van het anders zijn eens een keer niet op hen. Samen kunnen we hier dan om lachen.

 136. Annet Breugem
  / Antwoord

  Dit is het perfecte boek voor mijn man , meester Peter, omdat hij al meer dan 25 jaar meester op de basisschool is. En omdat hij 4 mei jarig is 😀

 137. Martine Luiten
  / Antwoord

  Waarom ik zou mogen winnen? Geen idee!ik ben een taalfreak, door mijn moeder met de Dikke Van Dale opgevoed. Ik geniet buitensporig van taalvoutjes en malle spelvouten, misteaks en creatieve oplossingen op taalvragen. Dus misschien zou ik best mogen winnen ☺

 138. Marjoleine
  / Antwoord

  Omdat ik in september op mijn 33e nog ga beginnen aan de pabo. Dan kan ik de leuke anekdotes en verhalen uit het boek wel gebruiken om mijn ogen op het doel te houden 😍

 139. Iris Moens
  / Antwoord

  Ik ben dol op taalvoutjes en kinderlogica! Geweldig hoe creatief kinderen kunnen zijn met taal.
  Het lijkt mij een superleuk boek, ik zou het graag willen lezen.

 140. Mariola Labordus
  / Antwoord

  Zo superleuk die kinderlogica!
  Ik moet er altijd om lachen, het zou zo mijn dochter van 6 kunnen zijn die soms hele grappige opmerkingen of antwoorden geeft.

 141. Anne-Marie Verburg
  / Antwoord

  Het is het perfecte cadeau voor..tja toch echt voor mijzelf, ik vind de antwoorden zo eerlijk, leuk en lief en lig dubbel als ik het lees af en toe.

 142. M Oosterbaan
  / Antwoord

  Zelf kinderloos maar een hele goede “tante” voor kinderen om me heen. Heerlijk die kinderlogica. geniet van gesprekken waarin ik dus ook echt probeer reacties los te peuteren van ze door zelf vreemde logica te hebben hihihihi. Vaak echt een inspiratie om wat minder moeilijk tegen de wereld aan te kijken. En alhoewel ik erg van taal, boeken etc. hou weten kinderen me keer op keer te verbazen. Dit soort dingen op de tijdlijn van mijn Facebook is de kers op de taart. Soms niet erg handig want heb mijn koffie wel eens tegen mijn beeldscherm gespuugd omdat ik keihard in de lach schoot 😉 Maar ja… Die is toch oud 😛 Maar wel een probleem als ik het win… Mensen kijken je al snel raar aan als je keihard in de lach schiet… In dat park… Waar je het leest 😉

 143. Hester Vd Gaast
  / Antwoord

  Omdat ik en mijn zusje ook beide werkzaam zijn (geweest) in het onderwijs en voor ons zullen de er wel bekende dingen tussen zitten en dat is leuk om te lezen.

 144. / Antwoord

  “Meester Mark rekent het goed” is het perfecte cadeau voor mijn negen jarige zoon. De opmerkingen van kinderen die ik al op Facebook tegen kwam, zouden van hem kunnen zijn, dus het is voor hem één groot feest van herkenning om dit boek te lezen!
  Ik zie regelmatig in zijn schoolwerk dit soort dingen:
  Wat vond je van dit werkje?
  Saai
  Waarom heb je hiervoor gekozen?
  Omdat het moest van juf
  Wat heb je ervan geleerd?
  Helemaal niets
  😂😂😂

 145. Gretha Rozier
  / Antwoord

  Ik hou van taal en ook veel van lachen!

 146. Lenny
  / Antwoord

  Ik ben niet ziek, niet zielig, zit niet in het onderwijs en kan geen reden bedenken waarom ik eerder in aanmerking zou komen dan een ander. Ik zou het gewoon erg leuk vinden om het te krijgen, omdat ik er van geniet en het met de familie kan delen op een gezellige avond.

 147. Marielle Polder
  / Antwoord

  Met een familie van onderwijsmensen is dit boek bij ons zeker op zijn plaats!
  Tegen de tijd dat we het gerouleerd hebben, is het voor de eerste lezer wee nieuw! 😉

 148. Ilse
  / Antwoord

  te weinig om te lachen in het nieuws, op radio en tv…..dan maar in dit boek! 😊

 149. Wilma Groeneveld
  / Antwoord

  Hahaha, ik vind dat echt zó leuk, die heerlijke logica van kinderen.
  Daar kunnen volwassenen nog veel van leren.

 150. Jantine de Waard
  / Antwoord

  Mijn vader is binnenkort 30 jaar werkzaam als onderwijsadviseur, en om dit jubileum te vieren, zou ik hem graag dit boek cadeau doen. Dit soort situaties komt hij dagelijks tegen in zijn werk en daar kan hij in geuren en kleuren over vertellen. Ik weet daarom zeker dat hij van dit boek zal genieten.

 151. Hans
  / Antwoord

  Omdat ik dan aan mn kinderen kan laten zien dat er niks mis met hun logica haha en natuurlijk ook om te delen met anderen.

 152. Lotte Van Gorp
  / Antwoord

  Ik ben helemaal fan van taalboutjes en al mijn hele leven met taal bezig. Het zit bij ons in de genen. Ik had meteen de slappe lach met deze voorbeelden en zou heel blij zijn met dit boek!

 153. Sjoerd Hoogewerf
  / Antwoord

  Een perfect kado voor mijn ouders die beiden met pensioen gaan en straks het lerarenvak zullen missen

 154. Janet Niesing-Verstappen
  / Antwoord

  Geweldig.. mijn dochter is zwanger.. wat zou dit een mooi cadeau zijn. Natuurlijk wel nadat ik het heb gelezen..

 155. Janet
  / Antwoord

  Geweldig.. mijn dochter is zwanger.. wat zou dit een mooi cadeau zijn. Natuurlijk wel nadat ik het heb gelezen..

 156. Floortje Zeebregts
  / Antwoord

  Woehahahaha, ik val van mijn stoel van het lachen! Het doet me denken aan een zin die mijn zoon van 9 moest schrijven bij de toets voor spelling, het moest een zin zijn waar het woord “cavia” in voorkwam. Hij schreef: op een feestje drinkt mijn mama graag een glas cavia!

 157. Erica
  / Antwoord

  Oh wat wil
  Ik dat boek graag winnen! Lijkt me superleuk

 158. Yvonne Schellekens
  / Antwoord

  Dit zou ik superleuk vinden. Ik ben zo’n mama die altijd druk druk druk is. Kindjes ophalen van school, ze droppen op de sportclub, weer door om de volgende af te zetten bij een vriendje etc. Die van mij hebben ook zulke grappige dingen. Maar ik ben te druk om ze op te schrijven… Als ze op bed liggen, lees ik graag een boek. Misschien dat dit geweldig leuke boek mij inspireert om de uitspraken en taalvoutjes van mijn kleine monsters toch echt eens te gaan verzamelen. En wie weet breng ik dan ook wel zo’n leuk boek uit! 😉

 159. Inge Noordermeer
  / Antwoord

  Graag wil ik een boek van meester Mark winnen, omdat ikzelf in het onderwijs zit maar op dit moment niet kan werken vanwege een zieke dochter. Dan heb ik voor het wachten in het ziekenhuis wat te lezen.

 160. Sammie Gottmer
  / Antwoord

  Hallo,

  Ik zou het aan mijn schoonzus geven. Ze heeft 2 jaar les geven op Sint-Maarten en komt na de zomer weer terug naar Nederland. Helaas zoekt ze nog wel werk, maar dit kan haar goed voorbereiden op de Nederlandse kindlogica😉.

 161. TJS
  / Antwoord

  Dit lijkt mij perfect voor een goede vriend van mij! We zijn allebei muziekdocenten; hij is gespecialiseerd in het basisonderwijs en komt regelmatig vol enthousiasme aanzetten met verhalen over wat de kinderen nu weer hebben gedaan. Ik zou hem hier graag mee verblijden!

 162. Arjen
  / Antwoord

  Ze lijken op de ‘voutjes’ die mijn kinderen zouden kunnen maken 😁

 163. Patricia nagels
  / Antwoord

  Ik heb een dochter van 12 die ook sols zo’n hilarische antwoorden geeft we doen er haar vast plezier mee (bijv als antwoord bij een rekenvraagstuk wanneer twee treinen elkaar kruisen: who cares? 😉 ).
  Het zal vooral plezant zijn broer van bijna 11 erbij te bbetrekken, want door zijn autisme neemt hij de dingen meestal heel letterlijk op dus vele antwoorden zijn voor hem zo logisch als het maar kan.

 164. Samantha
  / Antwoord

  Ik zou het b9ek graag willen winnen omdat kinderlogica gewoonweg geweldig is! Zelf ga ik nu een niet zo vrolijke tijd door en de facebook pagina van meester Mark vrolijkt mij op! Ik reken hem goed!

 165. Nicholas
  / Antwoord

  Ik zou graag het boek van Meester Mark winnen, omdat ik de kinderlogica geniaal vind. Ze lossen opdrachten op op een heel eenvoudige manier waar ik nog geeneens op zou komen. Volwassenen denken vaak veel te ver door, i.t.t. kinderen.

 166. Tamar
  / Antwoord

  Als verjaardagscadeau voor mijn lieve vriendin en super toffe juf, Rosanne! En natuurlijk ben ik zelf ook groot fan!

 167. Sonja smeekes
  / Antwoord

  Ik zou heel graag dit boek voor mijn zoon willen winnen, hij doet binnekort havo examen en weet niet wat te doen hierna, vandaag vertelde hij dat een medeleerling/vriend de PABO gaat doen, iemand anders had hem deze optie ook gegeven. Ik zou het fantastisch vinden zo’n mooi vak, hij heeft humor is rustig en meesters zijn toch vaak het leukst.
  Dit boek kan hem misschien net over de drempel helpen.

  Met hartelijke groet Sonja Smeekes

 168. Marco van de Bogaerdt
  / Antwoord

  Ik ben een fan van alle meesters en juffen, maar Meester Mark in het bijzonder.
  Ik ben een taalfanaat, maar Taslvoutjes in het bijzonder…

 169. Monique
  / Antwoord

  Dit boek is een geweldig cadeau voor mijn man en mij.Wij hebben staan schuddenbuiken bij de boekenwinkel over de grappige uitspraken en antwoorden.Wat zijn kinderen toch geweldig in hun uitspraken.:-)

 170. Monique van der Kleij
  / Antwoord

  Lijkt me geweldig om deze te krijgen….heerlijk in het zonnetje, gierend van het lachen om al die herkenbare kinderligica

 171. Herman Neukermans
  / Antwoord

  Als hevige fan van taalvoutjes heb ik al veel plezier beleeft.
  Ook kinderlogica valt in de smaak.

 172. M.Soeters
  / Antwoord

  Ik laat mijn dochter (gr8) altijd Meester Mark op twitter lezen en dan liggen we samen in een deuk! Het lijkt me een heel leuk boek voor de vakantie!

 173. wendy
  / Antwoord

  Een leuk moederdagcadeau voor mezelf! Man en dochters weten nooit wat ze moeten kopen….. 😊

 174. Vera van Tienhoven
  / Antwoord

  Als pabostudent kan ik dan nog meer genieten van kinderlogica😊

 175. Melanie
  / Antwoord

  Omdat ik twee kinderen heb die zelf ook anders denken dat het onderwijssysteem voorschrijft en ik benieuwd ben of er teksten van hun hand zijn opgenomen.

 176. Gaby
  / Antwoord

  Oh, wat een gaaf cadeau zou dat zijn om aan onze lieve vriendin te geven? Ze gaf ons laatst namens een groep vrienden een kaartje en schreef daarop dat zij ons met zijn allen graag wilden verassen… In dit boek staan vast nog veel meer pareltjes waar ze van kan leren!

 177. Wilma
  / Antwoord

  Dit lijkt me een geweldig boek! Ik geef les aan groep 8 en zou het heel leuk vinden om dit boek te lezen. Daarna geef ik het door aan mijn collega’s, zij zullen hier ook van genieten!

 178. Patricia Kruiswijk
  / Antwoord

  Geweldige site en super boek😂 kinderlogica is zo leuk

 179. Claudia Hubert
  / Antwoord

  Dit zou het perfecte cadeau zijn voor goede vriend Meester Peter, omdat hij, zoals zoveel leerkrachten, het af en toe moeilijk heeft met de werkdruk die zijn beroep met zich meebrengt. Hij zal het vast leuk vinden om de herkenbare situaties van zijn indirecte collega te lezen, hopelijk kan hij ook af en toe nog lachen om de mooie momenten in zijn mooie vak 🙂 (en ik pik het boek wel een keertje uit zijn boekenkast 😉 )

 180. Lynsey
  / Antwoord

  Ik ben een taal fetisjist pur sang, nou ja, ik ben er wel heel erg mee bezig. Dit boek zal mij kunnen helpen om mijzelf minder druk te maken om kleine taalfoutjes die mensen om mij heen maken.

 181. Cindy Steinz
  / Antwoord

  Dit wil ik graag cadeau doen aan mijn zoon. Bezig met zijn 1e jaar PABO. Elke stage dag komt hij thuis met de meest aandoenlijke verhalen van kinderlogica en taalvoutjes!!

 182. Tabitha
  / Antwoord

  Het lijkt me een geweldig boek! Als gast-“juf” op een vmbo en een weekendschool voor kinderen met achterstanden worstel ik regelmatig met de vraag – wil ik kind eerst aanmoedigen voor het proberen, of is mijn eerste taak “corrigeren”? Boek lijkt me heerlijk en prikkelend leesvoer!

 183. Vincent van Vlijmen
  / Antwoord

  Lijkt mij een hartstikke leuk en grappig boek. zou graag een exemplaar willen winnen!

 184. Karin
  / Antwoord

  Het lijkt me gewoon een leuk boek en ik heb kinderen in de leeftijd die deze antwoorden zouden kunnen geven.

 185. Yfke
  / Antwoord

  Als leerkracht vind ik het ontzettend leuk om de antwoorden van de kinderen te lezen. Daarnaast word ik thuis er constant op gewezen dat ik iedereen steeds verbeter “je bent nu niet aan het werk!”. 🙂

 186. Karen
  / Antwoord

  Een vriendin van mij is zwanger. Wat een geweldig kraamcadeau zal dit boek zijn!

 187. Rebecca Nijs
  / Antwoord

  Als leraar Nederlands fantaseer ik vaak over het uitgeven van zulk een boek met mijn vakcollega’s. Graag neem ik ‘Meester Mark rekent het goed’ eens mee naar de leraarskamer om met mijn collega’s eens goed te lachen!

 188. Jose van den Haak
  / Antwoord

  Ik zou dit boek graag voor mijn 13-jarige zoon willen winnen. Hij is sinds Meester Daan in de vijfde groep van de basisschool vast van plan om leraar te worden.

 189. Alice Ermes
  / Antwoord

  Wie wil nu niet dat leuke boek? Altijd lachen met Meester Mark

 190. Lindsay
  / Antwoord

  Ik zou graag het boekwillen winnen. Als VMBO-juf is het herkenbaar en leuk om te lezen. Lekker relativeren 😉

 191. Hendrikje
  / Antwoord

  Goed te gebruiken bij mijn vrijwilligerswerk voor de VoorleesExpress en Taalpunt.
  En nee, ik heb dit niet eerder gezegd. Dit is de eerste keer dat ik reageer.

 192. Hendrikje
  / Antwoord

  Goed te gebruiken bij mijn vrijwilligerswerk voor de VoorleesExpress en Taalpunt.

 193. Hendrikje
  / Antwoord

  Boed te gebruiken bij mijn vrijwilligerswerk voor de VoorleesExpress!

 194. Joram de Boer
  / Antwoord

  Ik wil hem heel graag winnen! Als lerend onderwijzer kom ik op stage ook heel veel leuke “voutjes” en kinderlogica tegen. Dit maakt het vak zo leuk zou graag meer hiervan willen zien!

 195. Marc van de Laar
  / Antwoord

  Het is het perfecte boek voor mij, omdat ik deze nog niet heb… Meester Mark draait door heb ik bijvoorbeeld al wel!
  Als dat nog niet genoeg is, moet ik jullie toch kunnen overhalen omdat ik zelf Marc heet (weliswaar met een c) en dat ik ook meester ben van een groep 6/7 in het basisonderwijs. Een uitstervend ras dus. Hopelijk zijn dit redenen genoeg.

  Groeten!

 196. Marielle
  / Antwoord

  Voor de super lieve stagejuf van groep 6.
  Zij zou het erg leuk vinden en ze kan wel wat leuks gebruiken!

 197. Tru Beijn
  / Antwoord

  Het is heerlijk om te lezen, kleine grinnikjes om die eerlijke antwoorden, het rechtlijnige denkeb van de kinderen.
  De volkomen onverwachte antwoorden.
  Genieten!!!!

 198. Gitta Doornweerd
  / Antwoord

  Omdat ik zo leuk, lief en aardig ben (volgens mijn kleinkinderen dan)
  Maar ze vinden me minder aardig als ik hun taalfouten verbeter. Bijvoorbeeld als ze zeggen: “hun lopen……” En ik vraag dan: “Wie????” Dan vinden ze me ineens niet meer leuk, maar ik weet dat ze me er later dankbaar voor zijn net als hun moeders, die er vroeger ook een hekel aan hadden als ik hun fouten verbeterde.
  Ik had mijn kleindochters uitgelegd waarom “hun” fout was. Een paar dagen later ging ik hen van school halen. De juffrouw zag mij staan en zei dat mijn kleindochters weg mochten. Een ander meisje vroeg waarom zij nog niet weg mocht. Toen zei de juf: “hun mogen wel weg, want hun worden gehaald”. Ik voelde mijn twee kleindochters naast mij bevriezen. “Dat is fout, hè oma!” zei een van de twee. Een paar dagen later toen de juf alleen stond, heb ik tegen haar gezegd wat wij bedoelden. Ze haalde haar schouders op en zei: “ach iedereen zegt het en ik heb het zo thuis ook geleerd.” Ik had ineens verschrikkelijk veel heimwee naar mijn “ouderwetse” juffen.

 199. Charlotte
  / Antwoord

  Ik zou het boek graag zelf willen winnen! Ik ben bezig met het afronden van de PABO en kan wel wat ontspannende lachmomenten gebruiken!

 200. Marjolein vd Diepstraten
  / Antwoord

  Elk voorbeeld wat ik lees uit dit boek doet me hardop laten schaterlachen. Ik ben erg benieuwd naar de rest… dit boek is erg goed voor mijn humeur !!

 201. / Antwoord

  Een goede vriendin heeft eindelijk een vaste baan gevonden als basisschool juf. Ze is bijna jarig en houdt enorm van boeken dus dit zou het perfecte kado voor haast zijn 😃

 202. Nienke
  / Antwoord

  Meester Mark rekent het goed zou een perfect kado zijn voor mijn moeder; sinds 2 jaar gepensioneerd leerkracht. Zo kan zij nog steeds meegenieten van het mooiste beroep van de wereld!

 203. Lenny Smit
  / Antwoord

  Ik werk zelf in het speciaal basisonderwijs en daar vind ik het juist een kracht en must om dingen van een andere kant/op een andere manier te bekijken. Dit boek zorgt ook voor een andere (veel leukere) kijk op onderwijs en het zorgt voor humor en dat is heel belangrijk in de omgang met kinderen.
  Hoe leuk zou het zijn om zo’n exemplaar in onze teamkamer te hebben liggen. Zo kunnen we in de pauzes en na school even ontspannen en een andere kijk opdoen.

 204. Els Quetin
  / Antwoord

  Dit lijkt wel huiswerk van mijn kinderen. Die durven ook zo’n antwoorden geven omdat ze dingen vaak anders interpreteren of te letterlijk nemen. Alleen wordt het bij hen altijd fout gerekend. Het boek lijkt mij leuk voor mezelf, maar ook voor hen.

 205. Carla Radstaat
  / Antwoord

  Ik heb geen speciale reden waarom ik het boek als speciaal kado wil weggeven…heel eerlijk…jk wil ‘m gewoon zelf!

 206. Ingrid Dijkman
  / Antwoord

  Mijn zoon Yannick gaat (hopelijk) in juli zijn propedeuse pabo halen. Ik zou hem het boek graag cadeau geven. Daarnaast zal elk lid van ons po/vo-onderwijsgezin het boek graag willen lezen, dus het komt prima terecht.

 207. Ellen
  / Antwoord

  Het zou geweldig zijn dat dit boek op mijn deurmat valt; ik woon in Perth, Australia en mis de Nederlandse taal enorm.
  Ik geniet altijd van fouten die door kinderen gemaakt worden in de taal (niet zozeer van fouten die gemaakt worden door volwassenen): volgens mijn vrienden ben ik een spelling fanaat – zowel in het Nederlands als in het Engels.
  Mijn verzameling van Nederlandse boeken groet nog steeds ook al woon ik hier al jaren. Dit boek zou een geweldige aanvulling zijn in mijn boekenkast. Dank u voor het geven van de kans om dit boek te winnen.

 208. Carla Radstaat
  / Antwoord

  Ik heb geen speciale reden waarom ik het boek al speciaal kado wil weggeven…heel eerlijk…jk wil ‘m gewoon zelf!

 209. Carla Radstaat
  / Antwoord

  Ik heb geen speciale reden waarom ik het boek al speciaal kado wil weggeven…heel eerlijk…jk wil ‘m gewoin zelf!

 210. Linda
  / Antwoord

  Ik hou van kinderlogica!! Wat voor hen heel logisch is, is voor volwassenen een hersenkraker.

 211. Natasja
  / Antwoord

  Het lijkt me echt een geweldig boek …zou het graag winnen 👍😉

 212. Jorien Besemer
  / Antwoord

  Door fysieke ongemakken kan ik helaas niet meer voor de klas staan en heb ik nu een kantoorbaan (wel gerelateerd aan onderwijs gelukkig). Hierdoor mis ik, jammer genoeg, wel het contact met de kinderen en dus die fantastische antwoorden die ze soms geven in schriften en werkboeken. Daarom zou ik graag het boek winnen!

 213. Dicky
  / Antwoord

  Ja! Ik zou graag een exemplaar winnen van het nieuwste boek van meester Mark!
  Er staat namelijk een bijdrage van mij in. Eén van mijn leerlingen schreef iets meesterlijks in zijn schrift. Ik zou het super vinden om dit hem te laten zien.

 214. TM. Timmer
  / Antwoord

  Ik zou met dit boek erg blij zijn omdat ik geniet van deze logica. Goed of fout het is een genot om er naar te kijken en ik blijf me verbazen over de creativiteit. Het samen met anderen er om grinniken en het feest der herkenning maakt het echt voor mij de moeite waard.

 215. Marieke Hartenberg
  / Antwoord

  Ik ben juf en kom soms ook de leukste dingen tegen wat kinderen opschrijven. Zou dit boek graag in mijn vakantie willen lezen, zodat ik lekker kan lachen en genieten!

 216. Robin van de Sanden
  / Antwoord

  Dit is het perfecte boek voor mij omdat mijn inzending er ook in staat! Ik geef les in groep 5 en de ouders van een jongetje hadden een briefje in zijn laadje gestopt. Dit briefje was zó grappig dat ik hem naar Meester Mark heb gestuurd en hij heeft het gebruikt. Ben benieuwd of jullie ontdekken welke het is!

 217. Marloe
  / Antwoord

  Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn zoon. Hij doet volgend jaar examen en wil daarna de pabo doen, zodat hij meester Lex wordt. Met zijn karakter, vaardigheden en humor gaat dat zeker lukken. De humor en de diepergelegen boodschap van het boekje zal hij zeker kunnen waarderen en geven hem hopelijk nog meer motivatie om z’n eindexamen te halen en om de volgende stap in zijn loopbaan te maken.

 218. Jennifer
  / Antwoord

  Proficiat met je boek. Lijkt me fantastisch om te hebben. Ik sta zelf ook in het onderwijs en creatieve antwoorden op een toets maken het verbeteren net iets aangenamer.

 219. Jose
  / Antwoord

  misschien krijg ik mijn man dan ook eens zo ver om te lezen. Moet vast lukken met dit boek wat je met een glimlach leest!

 220. Ingeborg Weerstand
  / Antwoord

  Ik zou graag een boek ontvangen. Ik gebruik vaak taalvoutjes om ‘s morgens op het digibord
  de kinderen bij binnenkomst in de klas al direct te prikkelen en na te laten denken.
  We genieten daar erg van.

 221. Ingeborg
  / Antwoord

  Ik zou graag een boek ontvangen. Ik gebruik vaak taalvoutjes om ‘s morgens op het digibord
  de kinderen bij binnenkomst in de klas al direct te prikkelen en na te laten denken.
  We genieten daar erg van

  groetjes Ingeborg Weerstand
  Leerkracht Gbs de Leilinde

 222. Annet Brode
  / Antwoord

  Mijn dochter geeft sinds een jaar les op het voortgezet speciaal onderwijs. Dit is behoorlijk zwaar voor haar. Daarom denk ik dat dit boek een mooi kado is voor haar. Om een glimlach op haar gezicht te krijgen door te laten lezen wat “lotgenoten” meemaken.

 223. Marieke Hovenga
  / Antwoord

  Ik zou het boek heel graag willen winnen, omdat er een citaat in staat van een leerling uit mijn groep. Ik sta zelf voor de klas en heb dit jaar een zogenaamde ‘lastige’ groep. Het boek van meester Mark met daarin de heerlijke kinderlogica zal er voor zorgen dat ik op zware momentjes een glimlach tevoorschijn kan toveren.

 224. Jessica
  / Antwoord

  Omdat mijn zoon ook regelmatig zulke dingen schrijft in zijn schoolschrift.

  Wat ga je hierna doen? Niks!!!

  Welke woord kende je nog niet? Geen!!

 225. Marlies Vrielink
  / Antwoord

  Ik zou het heel leuk vinden om het boek te winnen als gezin. Mijn man en ik zijn beiden opgeleid tot (gym)docent en onze 2 jongens kiezen nu ook voor het vak van docent. Oudste is vorig jaar begonnen een jongste doet examen en zal na de zomer beginnen.

 226. Karin
  / Antwoord

  Voor mijn dochter, omdat ze na de zomer de MBO-opleiding Pedagogisch Medewerker gaat doen en dol is op kinderen. (En omdat ik het boek dan van haar kan lenen, want ik hou van kinderlogica, die vaak logischer is dan volwassenen logica).

 227. Estelle
  / Antwoord

  Reken maar dat dit ook een top boek is, daarom wil ik dit winnen. Leukere woordspelingen kon ik niet bedenken… ieder zijn ding toch @taalvoutjes.

 228. Laura
  / Antwoord

  Ben zelf leerkracht en ga regelmatig stuk om opmerkingen van de kinderen. Schrijf zelf regelmatig de leukste uitspraken op. Als dat aangevuld kan worden met dit boek is dat natuurlijk een mooie aanvulling in mijn boekenkast.

 229. Leonie van der Horst
  / Antwoord

  Ik vind dit het perfecte cadeau voor mijn dochter Noa. Omdat we vaak samen lachen om spellingfouten en verhaspelingen.

 230. Christine nijman
  / Antwoord

  Hoi Mark,
  Heel graag zou ik het boek willen winnen voor een meisje in mijn klas van wie er een stukje in het boek staat..

 231. Katrien Boxtaele
  / Antwoord

  Ik geniet intens van zo’n verhalen. Ik vind het zo hartverwarmend dat meester Mark openstaat voor foutjes en originele antwoorden en ook de humor ervan inziet. Er zijn zoveel leerkrachten die verbeteren met oogkleppen aan! Ik zie in het werk van mijn eigen kinderen soms dingen staan waarvan ik denk: “Het is niet wat de juf bedoelde, maar het is toch ook juist?!”
  Kinderpraat en kinderlogica zijn prachtig!
  Je bezorgt me dus sowieso een warm en vrolijk gevoel als je me dit boek toestuurt. 😉

 232. Monique Wisse Nijssen
  / Antwoord

  De voorbeelden brachten al een lach op mijn gezicht. Ik ben heel benieuwd naar de rest.

 233. Hans Pleging
  / Antwoord

  Ik hou van de simpele manier van denken dat kinderen doen.
  Zelf twee kleinkinderen en ik geniet van hun taal ontwikkeling en bijzondere wijsheden.

 234. Marco
  / Antwoord

  Sta zelf voor de klas en geniet dagelijks van de puurheid van het kind. Ik heb genoten dan z’n 3 eerdere boeken. Dit boek zou het weer compleet maken.

 235. Anja Hobbelen
  / Antwoord

  Graag voor mijn collega’s en mijzelf. Lachen op het werk, maar soms ook zo herkenbaar.

 236. Robin Martincsek
  / Antwoord

  Het is heerlijk verfrissend om deze onschuldige onbedoelde humor te lezen. Echt heel erg leuk.

 237. Linda Blankenstein
  / Antwoord

  Ik wil het boek graag winnen voor mijn dochter die onderwijskunde studeert. Dit boek is een perfect tegenwicht voor al die theoretische studieboeken over het onderwijs en zet haar weer met beide benen in de dagelijkse praktijk.

 238. Marc
  / Antwoord

  Mr Mark lijkt mij een perfect boek voor mijn vrouw.. zij is docente en vindt dit een inspiratie voor haar dagelijkse ding.

 239. Aris
  / Antwoord

  Mijn vriendin ligt vaak letterlijk op de grond van het lachen als ze weer op de facebook pagina van meester Mark kijkt, dus dit zou een heel leuk cadeau voor haar zijn!

 240. Marloes
  / Antwoord

  Ik wil graag het boek winnen omdat ik graag op de bank wil lachen om de heerlijke antwoorden van kinderen! Zelf gaf ik ook deze antwoorden daarom kan ik ze zo goed begrijpen!

 241. H. Patty
  / Antwoord

  Geweldig wat ik net heb gelezen, humor, en vindingrijk. Ik heb er echt om moeten lachen 😂😂

 242. Marlies Guiljam
  / Antwoord

  Jasmijn van Binsbergen gun ik dit boek van harte. Zij kan wel weer eens wat humor en meevallers gebruiken. En als zij het vast weer komische boek heeft, geniet ik mee haha. Geweldig om te gniffelen om die kinderlogica, kunnen we nog veel van leren!

 243. Mara van Wees
  / Antwoord

  Wat geweldig! Het lijkt me heerlijk om te zien hoe vindingrijk kinderen kunnen zijn!!!

 244. R. Oosterbeek
  / Antwoord

  Zelf de wens mij om te laten scholen voor het basisonderwijs, kan ik zo genieten van deze verhalen, ervaringen en belevenissen. Dit boek zou ik met een grote glimlach in één keer uit kunnen lezen.

 245. Nancy Smolenaars
  / Antwoord

  Zou geweldig zijn om te winnen! Heerlijk die ‘kinderlogica’
  Kan wel wat opfleur gebruiken in deze hele zware periode….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De leukste voutjes »

Taalvoutjes-hebbedingen »