Welkom bij de Taalvoutjesquiz!

Lachen om andermans fouten is één ding, maar hoe staat het eigenlijk met jóuw kennis van het Nederlands? Onze taal is niet altijd even simpel. Gelukkig is hier de Taalvoutjesquiz: hét middel om je kennis van het Nederlands te testen.

Hoe werkt het? Je krijgt tien willekeurige vragen voorgeschoteld, die uiteenlopen in type en moeilijkheid. Direct na het beantwoorden van elke vraag zie je het goede antwoord. Aan het einde van de quiz krijg je je totaalscore te zien. Veel succes (en niet spieken)!

Vraag 1 van 10

Kusjesman biedt zich aan. Correct?
Ja
Nee

Vraag 2 van 10

Is het 'zwartedozenzoeker' of 'zwarte dozenzoeker'?
Zwartedozenzoeker
Zwarte dozenzoeker
Het mag allebei
Het is allebei fout

Vraag 3 van 10

'Gifboxen'. Goed of fout?
Goed
Vout

Vraag 4 van 10

Is het 'Bij deze' of 'Bij dezen'?
Bij deze
Bij dezen

Vraag 5 van 10

'U bent verplicht het wild niet onnodig te laten leiden.' Is het leiden of lijden?
leiden
lijden

Vraag 6 van 10

Verassing. Ongeacht of je houdt van onverwachte gebeurtenissen of niet, is een verassing meestal een heuglijke aangelegenheid?
Ja
Nee

Vraag 7 van 10

Ah, die heerlijke witte kolen. Goed of fout geschreven?
Goed
Vout

Vraag 8 van 10

Ploeglijding: goed of fout?
Goed
Vout

Vraag 9 van 10

Dames hakken. Correct?
Ja
Nee

Laatste vraag!

Is het continu of continue?
Continu
Continue
Het mag allebei
Het is allebei fout

Je hebt % goed beantwoord.
Stome leraar
Sodeju, jij was zeker dat kind dat altijd de leraar verbeterde. Jou hoeven we echt niets meer te leren. We buigen in diep ontzag. Denk je dat jouw vrienden zich met jou kunnen meten? Daag ze uit!
Bravo, met zo'n goede score mag je zeker pronken! Maar even tussen ons: je neemt toch niet met minder genoegen dan een 100%-score? Gelukkig kun je nog in de herkansing. Ga voor de absolute overwinning! ;)
verbeterd
Jij viel zeker altijd tussen de wal en het schip: net niet streberig genoeg voor de nerds en net te slim voor de stoere spijbelaars. Dit is je kans om eindelijk een echte taalfanaat te worden: doe de quiz nog eens en overtref je huidige score. Succes!
Kantje boord! Jij was zeker die leerling die altijd al tevreden was met een mager zesje. Maar die hersenen heb je niet voor niets gekregen. We willen ze horen kraken! Doe de quiz gerust nog een paar keer.
inpakker organen schoolverlaters
Je was zeker vaker in het fietsenhok te vinden dan in de klas. Of moeten we de schuld aan je leraar Nederlands geven? Blijf lekker oefenen, dan komt het vast ooit nog wel eens goed met je.
Anders hebben we nog een leuk baantje voor je.

Je kunt de quiz zo vaak doen als je wilt. Iedere keer krijg je tien willekeurige vragen. Het kan dus gebeuren dat je een vraag al eerder hebt gehad. Hopelijk weet je het antwoord dan nog! 😉

(NB: het kan zijn dat je op de mobiele versie bij herhaling dezelfde vragen voorgeschoteld krijgt. Onze excuses hiervoor, we zijn bezig het op te lossen!)

Foutje gespot?
Ook Taalvoutjes maakt nog weleens een voutje. Spot jij er eentje in deze quiz, laat het ons dan vooral weten via contact@taalvoutjes.nl!